The Who подготвят концерти в Лас Вегас през лятото

The Who подготвят концерти в Лас Вегас през лятото
Снимка: soundsof71
14 Март 2017

Рок ветераните от „Дъ Ху“ обявиха, че ще отложат своето „пенсиониране“ и започват серия от концерти в Лас Вегас това лято след края на прощалното си турне. Британските рок динозаври избраха сцената на един от най-известните хотели в Лас Вегас – „Цезар Палас“ за своите спектакли, които започват на 29 юли.

Според организаторите първоначално става въпрос за 6 концерта, но те дават да се разбере, че това е само „първата крачка“. През 2014 групата с неяния 71-годишен китарист и композитор Пит Таунсенд и 73-годишният вокалист Роджър Далтри предприе турне за „дълго сбогуване“, което трябва да завърши през април във Великобритания с пет концерта. Музикантите ще изпълнят акустична версия на тяхната рок опера „Томи“ на сцената на „Роял Албърт Хол“ в Лондон. Спектакълът, който ще се проведе на две дати, е предназначен да събере пари за лечение на болни от рак младежи.

„Томи“ е първата рок опера на света. Премиерата е 23 май 1969.

През 1990 година „Ху“ са включени в Залата на славата на рокендрола. През 1988 година получават наградата на Британската звукозаписна индустрия за цялостен принос, а през 2001 година — „Грами“ за цялостен принос.

Прочетете още