The Rolling Stones се завръщат с "Blue & Lonesome"

The Rolling Stones се завръщат с
Снимка: emokeithrichards
28 Ноември 2016

Близо десет години след предишния си албум вечните „Ролинг стоунс“ се завръщат с албума Blue and Lonesome („Тъжен и самотeн“) като жест към легендите на блуса, които бяха душата на бенда. Денят на световната премиера на "Blue & Lonesome" е 2-ри декември, 2016 г. У нас албумът излиза в деня на премиерата от Анимато Мюзик/Universal Music.    

„Този албум е почит към нашите любимци, които ни въведоха в музиката“, каза обаятелният фронтмен на бандата Миг Джагър пред в. „Ню Йорк таймс“.

„Повярвахме в блус музиката. Това правим и сега“, сподели Джагър. Blue and Lonesome е първият албум на на групата, който представя само хитове от блус атмосферата в Чикаго през 50-те години на миналия век. Музикалната атмосфера на Чикаго по онова време се отличава от тогавашния стил на блуса от южната част на САЩ.

"Blue & Lonesome" е препратка към времето, когато The Rolling Stones са все още млада банда, свиреща блус и музиката на Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter и Howlin’ Wolf - изпълнители, чиито песни са включени в новия албум. Звездни гости в албума са Eric Clapton (китара) и Jim Keltner (перкусии).
 
"Този албум е доказателство за чистата любов на музикантите към правенето на музика и за тях блусът е началото на техния музикален път.", коментира продуцентът Don Was.

The Rolling Stones - "Blue & Lonesome" - траклист:

1. Just Your Fool
2.  Commit A Crime
3. Blue And Lonesome
4. All Of Your Love
5. I Gotta Go
6. Everybody Knows About My Good Thing
7. Ride ‘Em On Down
8. Hate To See You Go
9. Hoo Doo Blues
10. Little Rain
11. Just Like I Treat You
12. I Can’t Quit You Baby

Тагове: Нов албум

Прочетете още