Съдът определи наследниците на Принс

Съдът определи наследниците на Принс
Снимка: Scott Penner
25 Май 2017

След повече от година от смъртта на Принс, съдът в Минесота отсъди, че сестрата на Принс - Тика Нелсън и останалите му петима полубратя и сестри ще наследят състоянието му, възлизащо на над 200 млн. долара.

До съдебните битки се стигна, след като се оказа, че поп легендата не е оставил завещание, а повече от 45 човека заявиха пред правосъдния орган, че са негови съпруги, деца, братя, сестри или друг вид роднини.

Съдът отсъди техните претенции за неоснователни, но голяма част от тях обжалват решението и жалбите им все още не са разгледани окончателно и от Апелативния съд в Минесота.

Съдията, разглеждащ казуса, Кевин Ейд заяви, че докато възраженията не бъдат преразгледани, той няма да даде на законните наследници контрол върху активите на певеца въпреки исканията на адвокатите им, които твърдят, че по-нататъшно забавяне ще доведе до увеличаване на разходите около имението на Принс и ще възпрепятства управлението му.

"Няма да бъдат разпределени активи, които биха могли да засегнат неблагоприятно онези, които все още оспорват правото си на наследници пред върховните съдилища", каза Ейд.

 

Прочетете още