Scorpions отмениха концертите си в САЩ

Scorpions отмениха концертите си в САЩ
11 Октомври 2017

Рок динозаврите Scorpions отмениха концертите от турнето си "Crazy World Tour" в САЩ, след като фронтменът на бандата Klaus Meine се разболя. Klaus е със сериозен ларингит, което налага оставащите концерти в САЩ да бъдат отменени.

Престижни лекари от Лос Анджелис посъветваха Klaus Meine да си пази гласа. „Ако той продължи обиколката ще бъде изправен пред необратима загуба на глас”, гласи изявлението на групата на сайта им.

За момента не се съобщава дали ще бъдат отменени и концертните дати, които са планирани извън границите на САЩ.

Снимка: Elekes Andor

През 2015 година легендарната група празнува 50-годишен юбилей от създаването им с турнето 50th Anniversary World Tour! В рамките на турнето рок титаните изнесоха 120 концерта в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Освен със серия концерти, Scorpions отбелязаха голямата годишнина и с нов албум. Той е 19 поред за групата и носи името Return To Forever. Той се радва на огромен интерес от страна на меломаните, като попада в Топ 10 в редица страни, включително Франция, Германия, Гърция. Япония и Щвейцария. Новият албум става факт, след като музикантите решават да довършат свои идеи за песни, започнати през 80-те, но нереализирани до тогава. По повод 50 години на сцена рок легендите успяват да вдъхват живот на музиката от миналото, а резултатът чухме по време на концерта им в София на 17 юли 2016 в зала „Арена Армеец”. Списание Rolling Stone ги определя като „героите на хевиметъла“, a MTV ги нарича „посланици на рока“.

А, ние желаем на Klaus Meine скорошно оздравяване и още много концерти.

Прочетете още