Предстои излизането на документален филм за Tina Turner

Предстои излизането на документален филм за Tina Turner
Снимка: www.youtube.com
12 Май 2018

Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, Tina Turner е наричана още Кралицата на рокендрола. Тя е определяна като най-успялата жена в рока, печелейки осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Флагманът на американската музикална сцена - списание "Rolling Stone" я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Rock and Roll Hall of Fame.

Предстои ни да гледаме документален филм за легендарната певица. Лентата на Dan Lindsay и T.J. Martin, които са съответно режисьор и сценарист на наградения с „Оскар” филм “Непобеждаван” ще ни разкаже цялата история на музикалната дива. Проектът ще бъде представен пред разпространители на фестивала в Кан, а работата по него ще стартира през лятото.

Изпълнителен продуцент на документалния филм ще е Erwin Bach, който е съпруг и музикален продуцент на Tina Turner. Съвместно със Stage Entertainment, които стоят зад новото шоу “Tina Turner The Musical”, представено през миналия месец в Лондон, Erwin Bach ще ни представи невероятни кадри, някои от които досега не са били показвани никъде и чрез които ще видим огромната и изумителна енергия, която Turner демонстрира на сцената, както и интервюта с близки приятели, членове на семейството, известни музиканти и самата изпълнителка разбира се. Работното заглавие на филма е “Tina Turner”.

“Съгласих се за първи път да направят специален документален филм за живота ми. Много съм развълнувана от възможността и се надявам, че моята история, представена съвсем честно и автентично от отличения с много награди екип, ще даде възможност на зрителите да разберат коя съм била всъщност. И ако това ги вдъхнови и ги изпълни с надежда, опитът със сигурност ще си струва”, споделя в свое изявление изключителната Tina Turner.

Прочетете още