Номинирани за Rock and Roll Hall of Fame: Radiohead, Judas Priest, Bon Jovi, Depeche Mode и още...

Номинирани за Rock and Roll Hall of Fame: Radiohead, Judas Priest, Bon Jovi, Depeche Mode и още...
Снимка: Ken Lund
6 Октомври 2017

Бяха обявени номинациите за включване в Залата на славата на рокендрола за 2018 година. Широк диапазон от музиканти са сред тазгодишните номинирани за място в Rock and Roll Hall of Fame. Сред тях са Radiohead, Judas Priest, Rage Against the Machine, Bon Jovi, Nina Simone, Kate Bush и Depeche Mode. Ето и останалите финалисти: The Cars, Eurythmics, Dire Straits, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, The Moody Blues, The Zombies, Rufus and Chaka Khan, Rosetta Tharpe и Link Wray. Общият брой номинирани е 19.

Radiohead и Rage Against the Machine получават номинация в първата година, откакто могат да бъдат номинирани – задължително условие за попадане сред номинациите е изпълнителите да са издали първата си плоча най-малко преди 25 години. Крайното решение се взима от феновете с гласуване на сайта на Залата на славата и от около 800 експерти - музикални критици и представители на рок индустрията.

Nina Simone получи номинация, след като от Рокендрол залата на славата разшириха дефиницията за рокендрол. Simone, която умира през 2003 г. във Франция, връща класическата чувственост в госпъла и джаза, превръщайки се в един от най-популярните изпълнители на 20 в.

Петте групи и изпълнители, които са получили най-много гласове от група музиканти, историци и членове на музикалната индустрия, както и от вота на феновете, ще бъдат обявени през декември. След това те ще бъдат включени в Залата на славата на рокендрола на церемония на 14 април 2018-а в Кливлънд, Охайо.

През миналата година в Залата бяха включени Pearl Jam, Tupac, Journey, Joan Baez, Electric Light Orchestra и Yes.

Представяме ви и малко интересни снимки от Rock 'N' Roll Hall of Fame Museum.

Снимка: Bob Hall

Снимка: swimfinfan

Снимка: swimfinfan

Снимка: Bob Hall

Снимка: Gloria Bell

Прочетете още