Най-големите филмови клишета в Холивуд

Най-големите филмови клишета в Холивуд
Снимка: realizes
16 Януари 2017

Филмовата индустрия е толкова развита и произвежда годишно толкова много филми, че вече всички възможни похвати са използвани в името на ефектния и оригинален филм. Свидетели сме на клишета, без които сякаш не може, а всъщност те не са ни нужни. Киното е привилегия и никога не бива да бъде предвидимо. Добрият филм трябва да изненадва и провокира.

Снимка: run2damoon

Ето списък с най-големите филмови клишета:

►Полицията пристига на местопроизшествието точно секунда след като героят е избил всичко живо.

►Смъртоноснораненият човек винаги има време за една последна вдъхновяваща реплика преди да въздъхне и да умре.

►Ако главният герой е млад и красив, доста вероятно е по някое време да остане без тениска или потник и да покаже аполоновото си тяло. Ако пък се запознае с красива жена, тя ще се озове в леглото му до няколко минути.

Снимка: gabriel-vzqz

►Лошият винаги разкрива целия си план на героя в няколкоминутна реч преди да го подложи на бавна и мъчителна смърт, от която той неминуемо ще се спаси.

►Когато главният герой няма огнестрелно оръжие, противниците му са така добри да използват единствено ръкопашен бой срещу него. В тези случаи те търпеливо ще се изчакват да нападат един по един, като обикалят със заплашителни стъпки, докато героят не се справи с този, който в момента се бие с него.

►Ако главният герой има отряд от помощници, той винаги се състои от негър, азиатец, сексапилна жена, технически гений и безполезен палячо, който да разправя смешки.

Снимка: infin8movies-lar

►Главният герой вероятно е съвсем обикновен човек, който съвсем случайно е попаднал на неподходящо място в неподходящо време. Той често има проблеми с алкохола или с жената/децата си, които в края на филма естествено преодолява.

►След като героят е бил пребит/ранен/измъчван, той непременно намира сили да се вдигне на крака и да разхвърля лошите на всички страни.

►Във филмите на ужасите първите жертви обикновено са сексапилни колежанки/колежани. Докато жертвата бяга от опасността, тя неминуемо ще се спъне някъде по пътя.

Снимка: iamcinema

►При катастрофа незнайно защо автомобилите винаги се взривяват, сякаш багажниците им по дефолт са пълни с туби с бензин и горящи коктейли Молотов.

►Абсолютно всеки човек може да обезвреди бомба с часовников механизъм, тъй като интуитивно усеща коя именно жичка да изтегли. Но това той може да извърши само при едно условие – ако остават най-много три секунди до активирането на взрива. За негово улеснение бомбите винаги имат светещ дисплей, който отброява времето.

►Когато извънземни решат да превземат/унищожат Земята, по някаква причина винаги започват от САЩ.

Снимка: run2damoon

Снимка: astoundingbeyondbelief

►Ако автомобилно преследване стигне до жп прелез, героят винаги успява да профучи през бариерата точно под носа на локомотива, а преследвачите му остават от другата страна.

►Главният герой неизменно е способен да приземи самолет или хеликоптер.

►Все някога разследващите полицаи или лошите мафиоти ще се озоват в стриптийз бар или просто в бар.

►Шефът на полицията постоянно отстранява от работа най-добрия детектив или му дава не повече от 48 часа, за да приключи със случая. Едва тогава детективът става способен да реши случая.

Снимка: 90s-movies-blog

►Във филми за супергерои, добрият винаги е някакъв нърд, който по стечения на обстоятелствата се превръща в бойна машина.

►Когато десетина злодеи стрелят по главния герой, те явно се целят във всякакви стъклени и дървени предмети около него, защото никога не го уцелват.

►В самия край на филма главният герой ще тръгне към залеза (ако има залез).

Снимка: adam-hawaii

Независимо обаче от тези предвидими моменти, киното е една магия, която може да те накара да мечтаеш, да си съпричастен и да те развълнува...

Снимка: cherrypepper

Тагове: Забавно

Прочетете още