Музикалният свят е съкрушен от новината за смъртта на Честър Бенингтън

Музикалният свят е съкрушен от новината за смъртта на Честър Бенингтън
Снимка: Kristina Servant
21 Юли 2017

Музикалната общност е в шок от новината за смъртта на вокалиста на Linkin Park Честър Бенингтън. Звезди от света на шоубизнеса изразиха своята съкрушеност, съчувствие към близките и феновете на групата и огромен шок след решението на музиканта да сложи край на живота си.

„Шокиран и покрусен съм, но това е истина. Официално изявление ще излезе, когато имаме такова”, написа в Туитър” съоснователят на Linkin Park Майк Шинода. 

„Най-впечатляващият талант, който някога съм гледала на живо. Вокален звяр” – коментира певицата Риана. 

„Отиде си гласът на едно поколение” – написаха музикантите от британската група You Me at Six.

„Внимателен, мил и скромен. Рядка комбинация в рок-ен-рола. Дълбоко натъжен съм...” – каза сър Ларс Улрих, основателят и барабанист на Metallica.

Том Морело от Rage Against the Machine написа: „Почивай в мир, Честър. Толкова трагично. Да бъдете благословени ти и семейството ти“

Slash написа: „Лавина от емоции и чувства – тъга, гняв, смущение, загуба, скръб. Мога да продължа. Но загубата и скръбта царуват тук. Ще ми липсваш, Честър. Ще липсваш на всички. Почивай в мир!".

Преди седмици Честър Бенингтън коментира в интервю, че винаги може да се намери нова перспектива в живота. Последният му пост в социалните мрежи изразяваше оптимизъм за бъдещето. Въпреки това, той избра рождения ден на своя приятел Крис Корнел, за да сложи край на живота си.

Дълги години музикантът се бореше със зависимостта си от наркотиците и депресията.

Световни звезди разпространиха посланието за борба с депресията и призоваха за единно общество.

Прочетете още