Кралицата на соул музиката Арета Франклин е тежко болна

Кралицата на соул музиката Арета Франклин е тежко болна
Снимка: Tullio Saba
14 Август 2018

Кралицата на соул музиката - легендарната Арета Франклин е тежко болна на легло. Тя е заобиколена от семейството си в Детройт и получава медицински грижи в дома си.

„Семейството й призова почитателите й да се молят за нея и да уважат уединението й", написа журналистът Роджър Фридман на сайта си Showbiz 411.

76-годишната Арета Франклин отмени планирани по-рано тази година концерти заради здравословното си състояние. Тя беше диагностицирана с рак през 2010-а година. Последната й публична изява беше през ноември 2017 година, когато тя излезе на сцената за благотворителен концерт за фондацията на Елтън Джон в помощ на ХИВ позитивните в Ню Йорк.

Кариерата на американска певица, пианистка и композитор започва още като дете и обхваща близо седем десетилетия, тя има 18 награди „Грами“ и е първата жена, която става част от Залата на славата на рокендрола. В репертоара ѝ има многобройни дуети съвместно с изпълнители като Луис Армстронг, Лучано Павароти, Ани Ленъкс, Джордж Майкъл и др.

Наричана от всички „Кралицата на соул музиката" ("Queen of Soul"), през 2008-а списание „Rolling Stone“ я обяви за „най-великата певица в историята“.

 

Прочетете още