Кои са номинираните за наградите „Еми“? „Игра на тронове“ е начело!

Кои са номинираните за наградите „Еми“? „Игра на тронове“ е начело!
Снимка: www.youtube.com
13 Юли 2018

Култовият сериал „Игра на тронове“ е лидер в номинациите за наградите „Еми“ – продукцията на HBO ще очаква призове в 22 категории. Фентъзито е сред фаворитите в категорията „Най-добър драматичен сериал“.

Миналата година сериалът не успя да се състезава за престижните статуетки, защото датата на премиерата му не позволяваше да бъде включен сред номинираните според правилата на отличията. Сега обаче е начело в номинациите.

„Игра на тронове“ е следван от още продукции на НВО. „Западен свят“ и „Saturday Night Live“ са с по 21 номинации.

Драмата „Историята на прислужницата“ събра 20 номинации с втория си сезон, включително с признания за актьорските умения на Елизабет Мос и Самира Уайли. В категорията „Главна женска роля“ Мос се изправя срещу Клеър Фой от „Короната“, Сандра О от „Убивайки Ийв“ и Кери Ръсел от „Американците“.

Сериалът „Атланта“, който миналата година обра няколко награди, сега е с 16 номинации, сред които една и за Доналд Глоувър. В категорията „Най-добро ток шоу“ Стивън Колбърт ще премери сили за отличието с Джон Оливър, Тревър Ноа, Саманта Бий и Джеймс Кордън. Успех отбелязват и „Убийството на Джани Версаче“ с 18 номинации и „Това сме ние“ с 8.

Миналата година на наградите триумфираха „Историята на прислужницата“ и „Големи малки лъжи“.

За първи път от 18 години Netflix надви HBO като общ брой номинации – 112 срещу 108.

Наградите „Еми“ се връчват от Академията за телевизионно изкуство и наука. Те са най-престижните телевизионни награди в света и са еквивалент на наградите „Оскар“ (за кино), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). Церемонията по награждаването ще се състои на 17 септември. Като водещи ще дебютират Майкъл Че и Колин Джост, познати най-вече с участието си в „Saturday Night Live“.

Прочетете още