Китай посрещна годината на Жълтото земно куче

Китай посрещна годината на Жълтото земно куче
16 Февруари 2018

Китай посрещна своята Нова година – 4716-а по лунния календар. Според китайския зодиак 2018-а ще мине под знака на Жълтото земно куче. Празникът е известен като Пролетен фестивал на Китай. Той е един от най-важните в страната.

Фойерверки и пищно украсени улици приветстват Новата година не само в Китай, но и в редица азиатски страни - Корея, Виетнам, Сингапур, Индонезия и Тайланд. Червеният цвят е символ на огъня, който прогонва лошия късмет.

Всяка една година минава под знака на определено животно, представител на зодиакa. Тази традиция води началото си от векове с легендата, според която Буда поканил при себе си всички животни, за да отпразнуват Нова година. Почели го обаче само 12 вида. Така всяко едно от тях си спечелило своя година, а хората, родени през нея, носят чертите на характера на съответното животно.

И в китайската традиция, както в целия свят, кучето е символ на лоялност, но също така и на щедрост. Така всеки, който се отнася честно към работата и личния си живот ще бъде възнаграден с успехи. Освен това елементът на земята повелява да се опираме на традициите и принципите си, а в замяна Жълтото земно куче ще ни помогне да постигнем целите си.

Астролозите вещаят, че тези, които полагат усърдие ще жънат успехи, а най-работливите ще бъдат възнаградени богато. Според Източния календар тази година ще бъде най-сполучлива за хората, родени в годините под знака на кучето - 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 и 2006 г. Те ще бъдат комуникативни и успешни в своята работа.

Прочетете още