Какви са негативните последици от използването на стари компютри

Какви са негативните последици от използването на стари компютри
29 Ноември 2016

Проучване на Microsoft разглежда загубите и негативните последици от използването на стари компютри.

Ако искаш да опознаеш характера на един човек, трябва да му дадеш да използва компютър с бавен интернет. Проучване на Microsoft показва, че използването на стар компютър може също да тества нервите на човек, съобщава онлайн изданието DigitalTrends.

Снимка: cookieivan

Според проучването, две трети от хората, които притежават компютър, който е между 5 г. и 10 г., са го удряли и са крещели по него. Причината? Бавната му работа. Шест процента дори казват, че са се разплаквали от гняв заради компютъра си или са започвали да пият в опит да успокоят нервите си.

Снимка: littlerosedark

Бавната работа на компютрите вреди не само на нервите. Проучването на Microsoft във Великобритания показва още, че бавните компютри губят много време на техните собственици. Компютър, който е на повече от 3 години, се нуждае от 65% повече време, за да се включи. Това е равно на 23.5 часа в рамките на една година или загуба на едно денонощие. Хората, които използват компютри на повече от 5 години, губят по още два допълнителни часа на месец в чакане. Освен това времето за отстраняване на проблеми със старите компютри е 3.5 пъти повече спрямо новите.

Снимка: 8-bitrust

Компанията е открила още, че хората масово не знаят за възможностите на новите модели и затова не смятат за нужно да сменят старите си компютри. Повечето от анкетираните заявили, че според тях лицевото и гласовото разпознаване са технологии, които ще са реалност след поне две години. Всъщност, някои компютри с Windows 10 вече разполагат с тях, посочва Microsoft. Компанията ще се опита да използва резултатите от проучването като начин да мотивира повече хора да обновят компютрите си с по-нови модели.

Източник: http://www.vesti.bg

Тагове: Интересно

Прочетете още