"Игра на тронове" влезе в историята с общо 38 награди "Еми"

Снимка: iheartsophieturner
19 Септември 2016

Фентъзи сагата "Игра на тронове" и комедията "Вице" са големите победители на тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Еми". 

Връчването на 68-те телевизионни награди за праймтайм предавания се състоя в Лос Анджелис, а неин водещ беше комика Джими Кимел.

"Игра на тронове" беше отличен с награда "Еми" за най-добър драматичен сериал. Фентъзи сагата спечели най-много статуетки – 12. За замесените, тази нощ беше историческа, защото хитовия сериал на НВО се превърна в най-награждавания в историята със своите 38 награди "Еми" през годините.

Снимка: iheartgot

"Вице" беше отличен с "Еми" за най-добър комедиен сериал.

Награда "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал получи Рами Малек за ролята си в "Господин Робот", а за най-добър актьор в комедиен сериал беше отличен Джефри Тамбор за участието си в "Прозрачен".

При дамите награда "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал спечели Татяна Маслани.

Снимка: tatlmaslany

Тя участва в сериала "Клонинги", а за най-добра актриса в комедиен сериал беше отличена Джулия Луи-Дрейфъс за участието си във "Вице".

Наградите "Еми" за праймтайм предавания се връчват от 1946 г. Te се смятат за аналог на "Оскар"-те при телевизионните продукции.

Победителят получава статуетка на крилата жена, олицетворяваща музата на изкуствата, в протегнатите си ръце тя държи атом. Атомът символизира научно-техническата страна на телевизията.

Тагове: Новина

Прочетете още