Фреди Меркюри е музика в цитати

Фреди Меркюри е музика в цитати
Снимка: Tumblr
17 Февруари 2016

Фреди Меркюри е роден на 05.09.1946 г. в Стоун Таун, Занзибар в иранско семейство. Той е британски рок музикант, един от основните композитори в групата Queen. Любопитно е, че гласът на Фреди Меркюри е естествен баритон, но пее много от песните си в гамата на тенора.

Биографът Дейвид Брет описва гласа му като „ескалиращ между равнището на дълбокия от дъното на гърлото и типично рок глас, през нежен, вибриращ тенор, а след това до висок и писклив". А испанската певица Монсерат Кабайе казва за Меркюри: "Страдаше от необикновени гласови възможности, макар и винаги да е признавал, че не е получавал вокални уроци“.

Фреди Меркюри умира в дома си в Лондон на 24.11.1991 г. от бронхиална астма, усложнена от СПИН. Но певецът ще остане жив в сърцата на милионите си почитатели както с великолепната си музика и умението да се наслаждава на живота, така и с мъдростта на словото си.

Прочетете:

"Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен.”

"О, аз не съм създаден за Рая. Не, не искам да ида в Рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!"

"Парите няма да ви купят щастие, но дяволски бързо ще ви приближат до него."

„Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!”

"Истинският талант винаги си пробива път."

"Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа.”

"Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам.”

"Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем – една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.” 

"Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете."

"Аз няма да бъда рок звезда. Аз ще бъда легенда."

Прочетете още