Facebook пуска платени абонаменти за iPhone от 1 март

Facebook пуска платени абонаменти за iPhone от 1 март
19 Февруари 2018

Facebook възнамерява да въведе платени абонаменти за приложението си за iOS, съобщи блогът за технологични новини Recode.

Нововъведението ще даде възможност на пишещите в социалната мрежа, които споделят статии чрез Facebook, да защитят съдържанието си чрез заплащане. Функцията вече е налична за телефони и таблети с операционната система Android, но предстои да бъде налична и за iOS, след като беше постигнато споразумение с Apple.

Снимка: https://pixabay.com/Free photo

„Това е твърдо решено”, каза изпълнителният директор на Facebook Кембъл Браун пред Recode. Той не сподели повече подробности за споразумението с Apple, но потвърди, че функцията ще бъде пусната на 1 март 2018 г.

В момента Apple взима такса от 30% за всички абонаменти, продавани в приложенията за iOS. За да компенсират това, някои компании избират да повишат цената на абонамента. В момента Facebook не таксува за абонаментите, които продава на ползващите приложението. Когато един потребител на социалната мрежа избере платена платформа, приложението го пренасочва към уебсайта на издателите, за да се регистрира.

Прочетете още