Дейвид Бауи печели посмъртно с две награди BRIT

Дейвид Бауи печели посмъртно с две награди BRIT
Снимка: babeimgonnaleaveu
23 Февруари 2017

Дейвид Бауи бе награден посмъртно по време на 37-то издание на Британските музикални награди, които се състояха късно снощи в лондонската концертна зала О2 Арена.

Той бе обявен за най-добър британски соло изпълнител за годината, а неговият албум Blackstar, издаден броени дни преди смъртта му, спечели и наградата за британски албум на годината.

Боуи, който си отиде от този свят на 69 г., печели за трети път соло наградата на Британската асоциация на звукозаписната индустрия, учредена през 1977 г. Тя се смята за британски аналог на американската награда "Грами". Наградата за най-добър албум снощи вместо него получи синът му - филмовия режисьор Дънкан Джоунс, който отбеляза, че баща му е починал в годината, когато самият Джоунс е станал баща. Посмъртната награда за соло изпълнител на Боуи вместо него получи актьорът Майкъл Хол.

„Ако сър Дейвид Бауи можеше да бъде тук тази вечер, той вероятно не би дошъл“, пошегува се Майкъл Хол. Актьорът игра в композираната от Бауи музикална комедия „ Lazarus“ и излезе на сцената, за да получи наградата на Бауи. След това, вече по-сериозно американският актьор, когото публиката познава от участието му в „Два метра под земята ООД“ и „Декстър“, отдаде почит на големия Дейвид Бауи. Той каза, че „неговата сила в работата, щедрост и ентусиазъм го вдъхновяват всеки ден да бъде по-добър човек“.

Прочетете още