Chris Cornell почина внезапно на 52

Chris Cornell почина внезапно на 52
Снимка: iandsharman
18 Май 2017

Фронтменът на Soundgarden и Audioslave Крис Корнел почина на 52 години, съобщава британския „The Sun”.

Информацията е потвърдена от представители на музиканта, като уточняват, че Корнел си е отишъл от този свят, часове след последния си концерт, който бе снощи в Детройт.

Мениджърът на Корнел Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е "внезапна и неочаквана", а семейството на музиканта е в шок. Все още не са известни причините.

Корнел бе една от водещите фигури на гръндж сцената през деветдесетте. Освен в Soundgarden и Audioslave, той бе основател и фронтмен на Temple of the Dog. Негово дело бе и саундтракът на "Казино Роял" You Know My Name.

Soundgarden бе основана през 1984 г. от Корнел и се разпадна през 1997 г., само за да се събере отново през 2010 г. С 22 млн. продадени албум, тя бе част от четирите култови гръндж банди от Сиатъл, заедно с Alice in Chains, Nirvana и Pearl Jam.

Освен че работеше по многобройни солови проекти, през 2001 г. Корнел основа и супергрупата Audioslave, заедно с бившите членове на Rage Against The Machine Том Морело, Тим Комърфорд и Брад Уилк.

Крис Корнел посети България преди година. Той изнесе фантастичен концерт в Античния театър в Пловдив на 10 май 2016-та и зарадва феновете си у нас с най-доброто и най-обичаното от неговото творчество.

Поклон пред паметта му!

Прочетете още