Честит рожден ден, Мерил Стрийп!

Честит рожден ден, Мерил Стрийп!
Снимка: Dick Thomas Johnson
22 Юни 2017

Мерил Стрийп е родена на 22 юни 1949 година в САЩ и днес неотразимата и великолепна актриса празнува своя 68-ми рожден ден. Тя е считана за една от най-великите актриси на всички времена.

Завършва Йейлския университет като магистър по изобразителни и драматични изкуства. Той ѝ дава добра основа за изява в театъра. Първото й международно признание е през 1978 г., благодарение на успеха на "Ловецът на елени" на режисьора Майкъл Чимино, в който си партнира с Робърт Де Ниро. И първа номинация за "Оскар" за поддържаща женска роля. С 19 номинации за 35 години Стрийп държи рекорда за човек с най-много номинации за "Оскар" в историята на киното.

Сред незабравимите ѝ филми са също "Крамър срещу Крамър”, "Жената на френския лейтенант", "Изборът на Софи“, "Далеч от Африка“, "Смъртта й прилича“, “Мостовете на Медисън“, "Адаптация“, "Часовете“, "Mamma Mia!", "Желязната лейди“, “Дяволът носи Прада“.

Снимка: PROSharonaGott

Но не само талантът ѝ е причина за нейния успех в киното и уважението, което има от колегите си. На нея се гледа с друго око, защото живее по собствени правила, а те са я изградили като силна и самоуверена личност, която знае своята цена. За Мерил по-голям успех сякаш е това, че е запазила брака си до днес и, че се радва на здрави и щастливи деца.

И докато другите актриси се притесняват, че с годините предложенията им за снимки намаляват, при нея не е така. Киното не иска да я загуби, защото появата ѝ във всеки филм, е гаранция за стил, качество и успех. Неслучайно е номинирана рекордните 19 пъти за награда „Оскар“, като печели три от престижните статуетки. Има 8 награди "Златен глобус", 2 награди "БАФТА", 1 "Сезар" и огромната любов на кинолюбителите. Можем с ръка на сърцето, да кажем, че Мерил Стрийп е световна шампионка по кинонагради, невероятна жена и несъмнено най-голямата актриса в света. 

Прочетете още