Честит 8 март, скъпи дами!

Честит 8 март, скъпи дами!
8 Март 2018

Честит празник на всички дами!

Бъдете нежни, красиви, чаровни и вдъхновяващи! Огрявайте с усмивката си вашите близки, стопляйте с погледа си вашия любим, милвайте с нежните си ръце своите деца и омагьосвайте с ефирното си присъствие всеки, който дръзне да мине по пътя ви...

Не се страхувайте да бъдете смели и горди, да поемате рискове и винаги да се стремите към щастието! То е там някъде и само чака да бъде открито. А когато го намерите - ценете го, пазете го, наслаждавайте му, грижете се за него и го чувствайте с всичките си сетива, както само вие си знаете!

Обичайте и бъдете обичани! Радвайте се на малките неща в живота и не забравяйте винаги да вярвайте на женската си интуиция – тя никога няма да ви подведе.

8 март днес отразява всички лица на жената. Празникът на майките - ние, като техни деца, им отдаваме почит и ако и ние сме майки, получаваме на свой ред някое стихче или картичка. Всъщност, дори само затова си струва неговото съществуване. Други жени очакват признание за значимостта си от любимите си мъже. И да, това се изразява в подаръци, цветя или поне малко по-различно отношение от другите дни.

Празникът има много лица, много поводи за дискусии за тези, които искат да ги намерят. Преди всичко останало – той официално е Международният ден на жената. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях — нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

В България денят се празнува и като Ден на майката, въпреки че според много българи Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и жената.

Прочетете още