"Бързи и яростни 8" постави нов рекорд в боксофис класацията

Снимка: fast-family
19 Април 2017

Новият филм от поредицата „Бързи и яростни“ спечели почти 100 млн. долара през първия си уикенд по кината, с което отбеляза нов световен рекорд за дебют.

Снимка: fastandfurious-1327

Осмият филм за високо-скоростни автомобили с участието на Вин Дизел, Дуейн Джонсън-Скалата, Мишел Родригес и Джейсън Стейтъм спечели 98,8 млн. долара, показват данни на аналитичната компания Exhibitor relations.

Снимка: subtleelevation

Това е значителен спад в сравнение с дебютния уикенд на предишния филм, който изкара 147,2 млн. долара през 2015 г., Въпреки това силното представяне в Северна Америка означава, че лентата разбива световния рекорд на предишния първенец „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, който за първия си уикенд спечели 529 млн. долара.

Тази година „Бързи и яростни 8“, който беше пуснат в 63 държави, изкара 532 млн. долара. Тук влизат 190 млн. долара от Китай, което е и най-успешният дебют в страната. С това цялата поредица „Бързи и яростни“ печели общо 4,4 млрд. долара.

След абсолютният първенец, челната петица в Северна Америка попълват анимацията „Бебе бос“, игралният филм на „Дисни“ „Красавицата и Звяра“, „Смърфовете 3“ и „Да напуснеш играта със стил “ с участието на Морган Фрийман, Алън Аркин и Майкъл Кейн.

Тагове: Кино

Прочетете още