Британските рок легенди Jethro Tull обявиха първата си официална книга

Британските рок легенди Jethro Tull обявиха първата си официална книга
18 Октомври 2018

Британските рок легенди Jethro Tull обявиха издаването на първата официална илюстрована история на групата. „The Ballad Of Jethro Tull“ ще се появи в две версии – „класическо“ издание и лимитирано „подписано издание“, което ще е с автограф от Ian Anderson и допълнително съдържание.

Проектът е създаден в партньорство с основателя и фронтмен Ian Anderson, настоящи и бивши членове на Jethro Tull. Изданието ще включва спомени, лични снимки, изображения на албуми и др.

Jethro Tull са една от най-успешните прогресив рок групи на всички времена, имат над 60 милиона продадени албума по целия свят, а неповторимото им творчество печели любовта на феновете вече 50 години. Музикантите са носители на редица отличия, включително награда „Грами“ за най-добро вокално и инструментално хард рок/метъл изпълнение през 1988 за Crest of a Knave, надделявайки над имена като Metallica, Iggy Pop и AC/DC.  

За щастие на многобройните им почитатели, снощи бандата изнесе концерт в зала 1 на НДК, част от юбилейното турне по повод 50-тата годишнина от създаването на групата. Концертът бе изключително специален и продължи повече от два часа.

Jethro Tull продължават с концертите, част от световното им турне.

Прочетете още