Агаси отбелязва ас с автобиографията си!

Агаси отбелязва ас с автобиографията си!
Снимка: outwide
7 Февруари 2017

Вече всичко е тенис наоколо. Провокирани от всенародното вълнение около спортните успехи на Григор Димитров, който в момента е в България за турнира - София Оупън, решихме да ви запознаем с автобиографичната книга на великолепния Андре Агаси.  „Открито. Автобиографията на Андре Агаси “ е избрана за Забележителна книга на New York Times, както и за Книга на годината от Forbes, San Francisco Chronicle и Washington Post. Книгата не е нова, но напоследък сякаш феновете на тениса в България се увеличиха значително и това ни вдъхнови да ви заинтригуваме с тази изповед на един невероятен тенесист и човек.

Снимка: nprfreshair

Ето какви са световните отзиви:

"Открито e увлекателна, вълнуваща... прекрасно написана книга." казва Майкъл Атъртън от The Times.

"За разлика от повечето спортни автобиографии, "Открито" е изненадващо добре написан и откровен мемоар."
The New York Times

"Агаси отбелязва ас с автобиографията си."
London Lite

Снимка: chitwoodandhobbs

"Какво облекчение, че няма и следа от триумфално изреждане на победи в книгата на Агаси, която е една от най-страстните изповеди срещу света на спорта, написана от спортист, със статут на суперзвезда."
The New York Times 100 Notable Books

"Автобиографията на Андре Агаси е всепоглъщаща, също като играта му… Агаси е разказал историята си толкова силно и искрено, че на моменти дъхът ни секва. Това е една от най-добрите написани лични истории изобщо, пример за добре написана автобиография.", определя Шон Гергъри – Time.

Снимка: grahamceo

"Открито" е проникновен и много вещо написан разказ, който притежава ритъма и сюжета на добрия роман… Сурова енергия и емоция, които обрисуват истинския Агаси.
Newsday Top 10 Books

"Не само прекрасна книга, но и истински разказ за съзряването, за изграждането на личността, изпълнен с мрачен хумор, но и с терзание и искреност. Разказът му потвърждава онова, което феновете са предусещали от самото начало, че целият маскарад… не е бил продиктуван от жажда за внимание, а от е следствие от битката му да спаси своята същност от спорта, който е заплашвал да го разруши.", пише Sam Tanenhaus - The New York Times.

Снимка: forgotten-heroes

"С тази книга се опитах да подредя историята си. Писах за хората, които са оказали голямо влияние в моя живот. А по отношение на себе си бях откровен до краен предел. Мисля, че мнозина ще имат какво да научат от моята история.", казва Андре Агаси за своята автобиография.

Снимка: bigdickunited-blog-blog

Тагове: Книги

Прочетете още