2CELLOS с видео и нова версия на емблематичното парче “Seven Nation Army” на White Stripes

2CELLOS с видео и нова версия на емблематичното парче “Seven Nation Army” на White Stripes
21 Май 2018

В подкрепа на предстоящото участие на финала на Шампионската лига (UEFA 2018), 2CELLOS представят видеото към новата им изключителна инструментална версия на песента “Seven Nation Army”. Парчето е сред емблемите на инди рок музиката, най-вече заради неподражаемия китарен риф на White Stripes. Заснето в студио в Хърватия, видеото показва Лука Сулич и Степан Хаусер облечени с фланелките на Реал Мадрид и Ливърпул - двата отбора, които ще се срещнат на финала на Шампионската лига в Киев на 26 май.

Вижте видеото:

“Обожаваме китарни рифове и сола на барабани, а в ‘Seven Nation Army’ на White Stripes има едни от най-страхотните китари и барабани”. – споделят музикантите от 2CELLOS и продължават: “В един момент си казахме – защо не направим ‘Seven Nation Army’ на две чела?! Нямаме вече търпение да я изсвирим на живо на финала на Шампионска лига. Това определено ще се превърне в един от най-незабравимите ни моменти!”.

На 26 май - събота, в Киев (Украйна) на финала на Шампионска лига, 2CELLOS ще изпълнят както официалния химн на Шампионска лига, така и версията им на “Seven Nation Army” минути преди двата клуба да излязат на терена за предстоящия спортен сблъсък.

2CELLOS притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика, до поп и рок жанра. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация,  независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо,  2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джонс, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда. Имат издадени 4 студийни албума включително едноименния дебютен проект, IN2ITION, Celloverse и последният SCORE – всички, издадени у нас от Вирджиния Рекърдс/ Sony Music Masterworks.

Прочетете още